#Tips&Tricks #Cijferbabbel #Groei

Een kleine prijsverhoging kan grote gevolgen hebben!

Kristel Hermans 2 december 2016

Een kleine prijsverhoging kan grote gevolgen hebben!

Een prijsverhoging overwegen?

Doe eens de oefening samen met uw klant: wat zijn de meeropbrengsten als de prijzen met 1%, 2% of 3% verhoogd worden? Hoeveel klanten denkt u te verliezen? De start van een nieuw toekomstplan waarbij u onmiddellijk de financiële implicaties van deze brainstorm ziet.

Voorbeeld:

Een schrijnwerker maakt meubels op maat voor zijn klanten. De schrijnwerker denkt geen klanten te verliezen als hij zijn prijzen verhoogt met 1,25 %. Een kast van 2.000 euro kost na de prijsverhoging 2.025 euro.

Hoe groot is de financiële impact van deze prijsverhoging?

Na berekening ontdekken we dat zijn nettowinstmarge stijgt van een matige 1,53 % naar een meer comfortabele 2,99 %. Ook zijn kaspositie gaat er merkelijk op vooruit.

Nettowinstmarge schrijnwerker Kaspositie schrijnwerker

Te onthouden:

  • Denk na over het effect van een prijsverhoging
  • Steek deze prijsverhoging in een toekomstplan en kijk hoe de onderneming van uw klant evolueert

Bekijk 'Toekomstplan'

Nòg meer insights?

Maak gelden vrij die vastzitten!

Paul Hermans 31 januari 2017

Heeft u geld nodig voor de aankoop van een nieuwe wagen, een nieuw project of een kleine investering en wilt u geen beroep doen op een bankfinanciering, kijk dan eerst even naar het geld dat vastzit in de onderneming.

Lees meer #Tips&Tricks #Cijferbabbel #Cashflow

Waarom slaagt deze garagist er niet in om rendabel te worden?

Kristel Hermans 14 oktober 2016

Een garagist van een bekend automerk is al verscheidene jaren klant van uw kantoor. Het bedrijf maakt de laatste jaren verlies. De klant begrijpt niet hoe dat komt. Hij hoort dat andere merkgarages in de streek wel winstgevend zijn. U heeft geprobeerd uw klant duidelijk te maken waarom hij te weinig of geen winst maakt maar dat lijkt niet door te dringen. Tijd voor een andere aanpak!

Lees meer #Tips&Tricks #Cijferbabbel #Personeel