DCF-waardering

  • Toekomstgericht
  • Geen winst maar cash
  • Diepgaand rapport
Vraag een demo aan
DCF-waardering

Wat is de Discounted Cash Flow?

De DCF-methode van waardering vertrekt van de toekomstige geldstromen die de onderneming verwacht en verdisconteert die naar vandaag.

Om de toekomstige cashflows te kunnen berekenen vertrek je van een businessplan, waarin je een realistische inschatting maakt van evolutie van de onderneming (groei, investeringen, personeel, leningen, werkkapitaal, enz.).

Deze toekomstige geldstromen worden teruggerekend naar hun actuele waarde door ze te verdisconteren tegen een rentevoet over een bepaalde duur.

Het resultaat is een diepgaand rapport met de volledige berekening samen met sprekende grafieken en ondersteunende tekst.

De methode wordt beschouwd als complex maar met aangepaste software zoals die van Intellifin wordt alle rekenwerk automatisch gedaan. Het opstellen van het toekomstplan is eigenlijk het belangrijkste werk.


Aan de slag met de DCF-waarderingsmodule?

We helpen je op weg

Ik wil een vrijblijvende afspraak

Nòg meer features?

Plannen

Plannen

Met de module 'Toekomstplan' start je vanuit de laatste financiële gegevens en bouw je een toekomstplan op. In enkele stappen ken je de impact van nieuwe investeringen, omzetwijziging, loonindexeringen, leningen, kostenverhoging/verlaging en nog veel meer.

Meer info
Vergelijken

Vergelijken

Ooit al eens een concurrentiestudie of benchmarking willen maken, maar niet weten waar te beginnen? De Ondernemingsradar biedt de oplossing.

Meer info
Slim zoeken

Slim zoeken

Kan jij 400.000 bedrijven doorzoeken in een paar seconden? Of al je boekhouddossiers in één keer? En kan je zoeken op een combinatie van meerdere criteria? De Smart Screener doet het!

Meer info
Analyseren & simuleren

Analyseren & simuleren

Je gaat straks minder informatie verwerken, maar wel meer informeren. Bouw je rapportering uit met de Ondernemingsradar en je bespaart uren aan voorbereiding.

Meer info
Waarde-indicatie

Waarde-indicatie

De Intellifin waarde-indicatie geeft je de volledige berekening samen met sprekende grafieken en ondersteunende tekst.

Meer info
Startersplan

Startersplan

Met het Startersplan maak je vlot en efficiënt financiële plannen voor startende vennootschappen, conform aan de vereisten van het Wetboek van vennootschappen.

Meer info